Basiscursus Vrijwilligers, Zwolle

Steeds vaker doen we (vrijwilligers)werk bij mensen die het moeilijk hebben om in onze maatschappij goed te kunnen leven. Soms ligt dat aan lichamelijke beperkingen, financiële problemen, psychische beperkingen of vinden mensen het moeilijk om contact te leggen en te houden. Zij hebben dan ook vaak de wens om daarbij ondersteunt te worden. En doen dan een beroep op onder andere vrijwilligers.

Vooral psychiatrische problematiek is voor velen nog onbekend en daardoor soms moeilijk te begrijpen. Daarom is het goed om meer achtergrondinformatie te krijgen en vooral ook aandacht te geven aan de meest voorkomende psychiatrische ziektebeelden. Zodat u als vrijwilliger handreikingen aangeboden krijgt hoe ermee om te gaan. Binnen de Dimence Groep hebben veel vrijwilligers de training al gevolgd en men is hier erg enthousiast over!

De Basiscursus Vrijwilligers in Zwolle zal plaats vinden op 3 dinsdag middagen van 13.00 tot 16.00 uur in de vergaderzaal van gebouw Cultuurhuis Stadshagen.
De training wordt gegeven door Nicolien Nagelhout Psychiatrisch Verpleegkundige en Ervaringsdeskundige Jerney Bot.

Trainingsdata:
Woensdag 3-9-2019
Woensdag 10-9-2019
Woensdag 17-9-2019

Voor de efficiëntie van de training is het wenselijk dat u minimaal twee bijeenkomsten aanwezig bent. Naast een stuk kennisontwikkeling over psychiatrische ziektebeelden zal er binnen de cursus ook ingespeeld worden op situaties uit de praktijk. Er is voldoende gelegenheid om uw eigen casuïstiek in te brengen!

Nu aanmelden

Vrijwilliger bij stichting
De Dimence Groep respecteert een ieders privacy. Met de verstrekte gegevens gaan wij integer en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid om.