Henk

Henk (65) werkt sinds een paar jaar 2 dagen per week als vrijwilliger bij de Dimence Groep in Deventer. Hij was eerder bedrijfsleider bij een grote houthandel tot hij vanwege een reorganisatie boventallig werd verklaard. Henk vertelt: “Van het UWV moest ik óf solliciteren óf vrijwilligerswerk gaan doen. Via mijn broer die hier als geestelijk verzorger werkzaam is, ben ik op Brinkgreven terechtgekomen. Ik hoef het nu eigenlijk niet meer verplicht te doen, maar ik vind het hartstikke leuk en het geeft mij een zinvolle vrijetijdsbesteding.”

Henk is als vrijwilliger begonnen bij activiteitencentrum Hermann Simon op Brinkgreven en hij heeft daar samen met de leiding een fietsenwerkplaats opgezet. Inmiddels is er een apart gebouwtje voor ingericht. Henk vertelt: “Samen met de cliënten repareer ik fietsen en we knappen ze op. Hier kunnen mensen hun fietsen naartoe brengen voor een grote of kleine beurt, nieuwe ketting enz. Dat alles tegen een schappelijke prijs zodat we van de winst weer nieuw gereedschap kunnen kopen. Daarnaast geef ik computerles en werk ik bij de boekbinderij waar ik het snijwerk doe. Het is heel afwisselend.'

Op donderdag is hij dan de hele dag op het Workhome. Hier hebben cliënten met autisme hun dagbesteding.

Henk vertelt: “Ook rijd ik met een busje naar de Scheg waar de mensen gaan zwemmen en daar haal ik ze ook weer op. Tussendoor doe ik allerlei klusjes, zoals bomen snoeien, een kippenhok bouwen enz. Cliënten helpen mij zoveel mogelijk met schoffelen, eieren rapen, het schoonmaken van het kippenhok en dat vinden ze leuk. In het voorjaar maken we de tuin klaar voor het nieuwe seizoen en dan worden er allerlei groentes verbouwd, van boontjes tot boerenkool, je kunt het zo gek niet bedenken."

Henk over vrijwilligerswerk: “Het geeft mij ontzettend veel voldoening om iets te doen voor de medemens, vooral als je merkt dat ze er plezier van hebben. Ze kennen me hier allemaal en het is dan ook Henk voor en Henk na. Voor mij zijn de sociale contacten heel belangrijk zowel met de cliënten als de medewerkers. Ik ben dan ook nog lang niet van plan om te stoppen. Ik hoop het nog lang te kunnen blijven doen.”

Wilt u aan de slag als vrijwilliger bij Dimence Groep?

Dan kunt u zich aanmelden bij het Contactpunt Vrijwilligers van Dimence Groep

T 0570-680825

E vrijwilligerswerk@dimence.nl

I www.dimence.nl/vrijwilligerswerk